Summa sidvisningar

torsdag 9 oktober 2014

En höst full med aktiviteter

Vi har fullt upp och detta märks var gång det är så på bloggen för då blir den åsidosatt.
Men lite ska jag i alla fall uppdatera nu :)

Limbo och Hassel rids nu aktivt och Michel har snart satt både slide stop och spinning helt på långa tyglar i sidepull med sin Hassel. De har verkligen hittat knapparna nu. Med Limbo jobbar vi med smidighet i kroppen och cavalletti.. samt mycket uteritter i skogen.

Prince börjar också kännas som han är insutten nu och är trygg med detta. Han bjuder på sig själv och ställer sig intill pallen när vi ska ta oss upp :) Tar det för lång tid så får man sig ett nyp för på Prince vis ska det gå fort, hahaha..

Ja, jag tar det faktiskt med en nypa salt då jag vet att detta kommer lägga sig i takt med att han mognar.

Så i nuläget är det ignorans eller ett dovt nej samtidigt som jag ber honom föra bort huvudet ifrån mig och nypen blir allt färre och färre :) Hästar tar gärna till sådant när de är lite nervösa och de är fenomenala att läsa av oss att nu skall vi vara lugna osv ;) Tar vi till att "lappa" till dem i detta skede så får vi en häst som snabbt tar bort huvudet för att sedan försöka bitas igen.. Vi måste vara klokare och inte gå in i en fajt.


Mockning av hagar blir det ca 2 ggr i veckan. Då hästarna går på lösdrift blir det en hel del att mocka. Limbo, Prince och Hassel får ha täcke de värsta dagarna med regn och blåst men de är ändå mer ute än inne i lösdriften vid "räligt" väder. Då struttar allesammans ner i skogen och går och pillar och myser. Det är härligt att se att de faktiskt hellre väljer skogen än att stå inne :)



What.. dessa två brukar inte vilja att vara i närheten av varandra :)

Jag tycker själv att det är mysigt nu på kvällarna med regn och blåst utanför fönstret. Middagar med tända ljus i massor och filtarna i soffan har plockats fram och är såå sköna att krypa in under när vi varit ute hela dagarna.


Vi har i princip träff varje vecka nu och lägger 100% av vår energi på dessa. I nästa vecka kommer ett helt nytt gäng och det ska bli spännande att träffa alla och det kommer bli väldigt mycket anatomi och biomekanik.

Josefine kommer dag två och hjälper till i det praktiska arbetet vilket är guld värt. Också får man en dos kaffesnack också, hahaha :)




Inga kommentarer: