Summa sidvisningar

tisdag 2 oktober 2012

Massage, sadlar och psykologi

Det är alltid lika spännande att massera nya hästar och lära sig ännu mer om olika individer.

Vi har nu i 6 veckor masserat en del i samband med sadelutprovningar..
Många ryggproblem härstammar tyvärr ifrån sadeln och ryttaren.
Det finns så mycket man kan göra för att hjälpa dessa häster ur sitt ryggproblem med att byta ut sadeln till en som passar. Hjälpa ryttaren komma i balans. Ryttaren kanske behöver hjälp med sin kropp. Förebygga med massage och träning. Sjukgymnastiska övningar.


Många gånger ser vi ett samband mellan de olika disciplinerna också.
Det är aldrig bra att tjata samma övningar dag ut och dag in. Varva träningen och varva mellan olika underlag. Allt som är nytt skall man introducera korta stunder för hästen. T ex hårt eller mjukt underlag tänk på att allt sliter som hästen inte är van vid och som man gör för länge helt plötsligt.

Värm upp både dig själv och hästen innan ett ridpass och värm ner ordentligt. Det är så viktigt att förbereda kroppen inför ett pass. Det innebär cirkulation, hjärta och lungor samt muskler och ligament.

Ställ inte för höga krav på hästen utan sluta när det går bra. En regel som ofta sägs men inte följs men som funkar för kropp och själ.. Hästen är en känslig individ som kräver respekt, ödmjukhet och kärlek och en ledare att "luta" sig emot. En ledare att lita på i vått och torrt som inte ber om något som hästen i klarar av för stunden.

Inga kommentarer: