Summa sidvisningar

lördag 25 oktober 2014

Psykologi och ridning

I går kväll satt vi och diskuterade hur roligt och så otroligt givande det är att arbeta som vi gör. Vi är så otroligt tacksamma och glada över hur livet har blivit. Det stora steget vi tog och VÅGADE lyfta det ett steg längre.. Vi vågade flytta ifrån en hästgård till en annan och allt arbete och all tid har varit och är så värt det.

Vi har fått väldigt mycket positiv respons av våra elever den senaste tiden och det är så viktigt att veta att man gör sina elever  nöjda och framförallt ger dem kunskap och aha upplevelser. Detta taggar oss ännu mer att utveckla och nya tankar och idéer föds och man pushar sig så mycket det går.. POSITIV ENERGI! finns det något bättre :)

___________________________________

Veckan som har gått har vi haft våra psykologi elever här. Vi har tittat på hur en sned ryttarkropp påverkar hästen negativt samt hur en sadel som inte sitter bra påverkar hästen negativt.

Frihetsdressyr och följa John utfördes också praktiskt samt hur vi jobbar inför en inridning av hästen.

Vi fyllde också dagarna med film och teori i muskler samt ritade upp muskler på en häst som blev riden. Limbo fick ställa upp på detta. riktigt kul att se hans min när jag målade på honom. Precis som han tänkte - Vad är det nu för nymodigheter du hittat på?

En av våra massage elever kom till oss för sadelutprovning och de HCC eleverna fick prova arbeta med hennes häst ifrån marken. En känslig individ som man nästan bara behöver tänka så gör hästen vad man bett om. Nyttig erfarenhet att bära med sig i sitt arbete med inlärning och sin kroppsmedvetenhet.





Idag har jag och Rikard tränat i skogen med Prince och Duo. Vi börjar att få upp kondisen ganska bra.. allihopa då förstås ;)

Det finns en hel del backar i skogen och det är guld värt vad gäller att arbeta upp buk och rygg muskulaturen. Även vi ryttare får upp bra och starka muskler när vi klättrar med hästen för hand. Jobbigt men väldigt bra för vår bäcken muskulatur.

Mörkt har det varit nu i några dagar men ändå inte så kallt. Jag längtar till kallare väder så de förbaskade insekterna kan försvinna nere i den stora skogshagen. Hästarna älskar att vara nere i den men det gör älglusen och de små fästingarna också.

Ca 3-5 minusgrader dagtid och lite kallare på natten och snö och vindstilla det är mysigt det.. Längtar och hoppas..


Prince ox över presenning mitt på stallplan. Inte som det brukar då vi annars gjort detta i ridhuset ;)

Inga kommentarer: