Summa sidvisningar

fredag 17 september 2010


Nu har Lovisa varit hos oss i 1,5 vecka och vi jobbar med western teknik i sadeln och ifrån marken förtroende övningar för att bygga upp Elsas självförtroende.

Massage kursen i tisdags gick jättebra:) ett trevligt litet gäng som kom. Vi hade Elsa som praktikhäst och jag ritade blåa muskler på henne.
Perfekt med skimmel;)

Vi kom in mycket på sadelproblem och hur viktigt det är med rätt mängd grovfoder.

Det är tyvärr vanligt idag att hästar får för liten mängd grovfoder samt för långt mellan givorna. En häst behöver fodras minst 3 ggr om dagen helst 4-5 ggr.
Rätt mängd giva för varje individ minskar risken för tarmstörningar & tandproblem.

-En häst med stor kraftfodermängd & liten grovfodergiva får ganska snart tarmstörningar. Eftersom tarmarna är gjorda för att ta upp näringsämnen långsamt då hästen är gjord för att gå och beta flera timmar om dýgnet och fodret skall långsamt "glida" igenom. Så får inte hästen i sig de näringsämnen den behöver.-

Tarmstörningarna kan vara allt ifrån lös mage, hård mage, stressmage och i värsta fall magsår.
-----------------------------------------------
Nu har hästarna börjat att komma in på nätterna men vid torrväder kommer de får vara ute. De gamla töserna då med täcken på så de inte tappar i vikt.

På måndag skall vi tillbaka i Lund och massera halvblodsvalacken och på torsdag har vi föreläsning i hästpsykoplogi som du är varmt välkommen på.

Inga kommentarer: