Summa sidvisningar

torsdag 5 maj 2011

HÄSTENS DAG I SKÅNES DJURPARK



Vi kommer finnas på Hästens dag i Skånes djurpark!
Söndag 15 maj 2011 kl. 11.00 - 16.00.


* Invigning av nya hästhuset!
Kl. 12.30 bredvid barnzoo (strax innanför entrén).

Nu är det dags att inviga hästarnas nya moderna hus. Djurparkschef Camilla Jönsson invigningstalar och berättar om det nya hästhuset.

* Bli första besökaren i nya hästhuset!
Bland de som är på plats vid invigningen lottar vi en som klipper invigningsbandet och blir den första besökaren att gå in i hästhuset, samt ytterligare fyra personer som också får gå med in i hästhuset för en exklusiv visning.

* Uppvisningar!
13.00 - Dressyr i damsadel - Vackert och stämningsfull dressyruppvisning med en känsla av medeltid. Charlotta Ågårdh Orsmark har setts som pausunderhållning på de stora tävlingsarenorna. Nu har du chansen att se henne på Skånes Djurpark.

13.10 - Riddare och tornerspel - Låt dig förflyttas många hundra år tillbaka i tiden och upplev en spännande show med modiga riddare och snabba hästar. Riddare: Tomas Schönfeldt och Niklas Pihlvret.

13.40 - Dressyruppvisning - Inger Hillskog-Roth och shetlandsponnyn Fonzie har gjort stor succé på de stora arenorna runt om i Skandinavien och ända borta i USA med sin dressyr ur den högre skolan. Nu kommer de till Skånes Djurpark med ett uppträdande du helt enkelt inte kan missa.
Plats: bakom barnzoo strax innanför entrén (alla tre uppvisningarna).

14.15 - Trickshow med shetlandsponnyn Fonzie och hunden Mango.
Inger Hillskog-Roth, Fonzies och Mangos ägare och tränare, har uppvisning där hon även visar och berättar hur hon tränar sina djur. En unik chans att se en show med en blandning av cirkuskonster och dressyr ur den högre skolan och dessutom få en inblick i hur man går tillväga för att träna sina djur på ett positivt sätt.
Plats: På gården nedanför entrén.

15.00 - Den svenska urhästen - En uppvisning av gotlandsrusset och dess mångsidighet. Medverkande: Skånska russavelsföreningen.
Plats: bakom barnzoo strax innanför entrén.


* Lär dig om hästar!
Veronica Andrén, utbildare inom hästmassage och hästpsykologi, finns på plats. Hon visar och berättar kort om bl a säkerhet med häst, foderlära och hästpsykologi. Kom in, lyssna, lär och ställ frågor.
Plats: Vid terrariet kl. 11 - 13 och 14.30 - 16.


* Lek!
* Käpphästhoppning!
* Hästskokastning!
* "Mata hästen"!



* Åk häst och vagn och rid ponny!
Skånes Russavelsförening finns på plats vid sälarna kl. 11 - 16. Där kan man ta en tur med häst och vagn runt fågeldammen för 20,- per person.

På ponnyridningen kan du rida en runda på en snäll ponny. Liten runda 20,-, större runda 40,-. Kl. 11.30 - 16. Storleksgräns för att rida: 130 cm/35 kg

Varmt välkomna till en dag om och med hästar!

Inga kommentarer: