Summa sidvisningar

lördag 7 maj 2011

Just nu går allt så bra:)

Nu har vi börjat att komma igång ordentligt med hästarna och Chesters nya flatback sadel sitter som en smäck på honom och mig passar den också:)

Mighty har vi börjat rida på större ytor och nu har vi travat henne lite med ryttare på. Vi sprang med de första gångerna och hon följde med så fint. När hon skulle iväg själv så vajade bakdelen litet och hon är ju bak skygg av olika orsaker som hänt. Men med lugnande röst samt några övningar Mighty är välbekant med så blev hon trygg igen. Det är viktigt att hela tiden gå tillbaka till grundskolan med hästar som har otrevligheter med sig i bagaget. Det får dem att känna sig trygga och det blir en trygghet när hästen lär sig att vi aldrig skulle begära något den inte klarar av.







Sabina har börjat att sätta igång Mimsan till syrran och det går bra.. Gamla damer får man allt visa respekt och ha en aning tålamod med;)
Det har gått bra och jag tror nog syrran kan vara uppe i sadeln igen inom kort.



Nu har vi kommit upp i sadeln på Tinkern hos våra nya elever och jobbar med kroppsmedvetenhet hos häst och ryttare. Hästen är väldigt klok så det är en utmaning att hitta på saker utan att han blir uttråkad;)

Inga kommentarer: