Summa sidvisningar

onsdag 5 oktober 2011

Mighty

i brunst..;) Idag red vi på vår gräsäng med Mighty och det gick sådär.. Redan hemma skulle hon visa pojkarna att hon kunde minsann stå på två ben;) Hormonerna i obalans och då är Mighty lite utav en surkärring;)

Det var motor i henne men den minsta lilla anledning till att protestera så ställde hon sig på bakbenen. Det var fiskmåsar, hon ville tugga gräs, göra halt, skritta fram efter halt, ja you name it;)Tur vi har en hoppsadel med extra stöd för skänklarna när hon skuttar fram;)

Vi jobbade henne ifrån marken istället för att ta det ifrån ryggen och efter 15 minuter var hon lugn och avslappnad.. Då fick Sabina hoppa upp och skritta igen och jobba på samma sätt som innan markträningen.. Då funkade det jätte bra:)Då avslutade vi och red hem. Väl hemma fick Mighty massage på hals, rygg, kors och på hamstringsmuskulaturen och hon njöt och längde ut ryggen ordentligt. Musklerna har blivit mer elastiska och välmående:)


Vi är noga med att känna av hästen ifrån marken, funkar det där så till 95% så funkar det ifrån ryggen. Så istället för att bli arga, tappa tålamodet och använda pisk så jobbade vi 15 minuter ifrån marken och då funkade det toppen ifrån sadeln:)

Det är också viktigt att gå igenom hästen vid protester så det inte står fel till kroppsmässigt..

Inga kommentarer: