Summa sidvisningar

lördag 1 maj 2010

Hästens dag Skånes Djurpark Sön 2 maj kl. 11.00 -16.00.

Uppvisningar!:

Plats: Bakom barnzoo.

11.00. Olika kör- och ridsportgrenar. Det finns många olika grenar inom kör- och ridsporten i Sverige. Se typiska tävlingsekipage och hör om några olika grenar.
12.00. Hoppning och dressyr. Ekipage från Hästhagens Ryttarförening visar upp sig och berättar vad det innebär att träna och tävla i dressyr och hoppning.
13.00. Westernridning. Uppvisning med Wris- Western ryttarna i Skåne.
14.00 Voltige. Uppvisning av Österlens Ridklubb.
15.00. Körning - Sofia Wellander från Skånska Körsällskapet, med shetlandsponnyerna

Lilleman och Caritsa, visar fartfylld precisionskörning och berättar om hur det går till att tävla i körning med ponny. Med reservation för ändringar i programmet.

* Största och minsta hästen!

Plats: Vid barnzoo kl. 11 - 15.
Shirehästen är världens största hästras. Kom och träffa Herkules Ferdinand som är en äkta Shirehäst och lär dig mer om dessa enorma och godmodiga hästar. Vid sin sida har han lilla Tattoos Zavann som är en American miniature horse part bred, en av världens minsta hästraser.



Lär dig om hästar!

Veronica Andrén från ATS-utbildningar: Hästmassage & Horsemanship håller mini-föreläsningar, vid terrariet med start:

11.35 Hästens instinkter och beteende. Hur skiljer sig dagens tama hästar från de vilda hästarna som levde för x år sen och hur mycket behöver vi ta hänsyn till hästarnas uråldriga instinkter när vi hanterar våra ridhästar?

12.35 Säker hästhantering. Hästar är starka och snabba djur med starka instinkter. Hur ska man göra och vad ska man tänka på för att hantera sin häst på ett säkert sätt för både människa och häst?

13.35 Hästens fysiologi. Hur fungerar hästens kropp och varför är det t ex så viktigt att hästens utrustning är noga utprovad?

14.35 Foderlära. Hur fungerar hästens matsmältning och hur ska man utfodra en häst så att den mår bra och håller sig frisk?

15.35 Hästens instinkter och beteende. Hur skiljer sig dagens tama hästar från de vilda hästarna som levde för x år sen och hur mycket behöver vi ta hänsyn till hästarnas uråldriga instinkter när vi hanterar våra ridhästar?

11.00 - 12.30 & 14.30 - 16.
Fråga oss om hästarna i djurparken!

Djurvårdare Carina Sjölin finns på plats vid hästarna och berättar och svarar på frågor om både tamhästarna och vildhästarna i parken.

Lek, lär och tävla!:

Med Hästhagens Ryttarförening.

Nedanför entrén kl. 11 - 16

* Käpphästhoppning - Alla är välkomna att prova på!
* Käpphästtävling - Anmäl dig till den farfyllda käpphästhoppningen och tävla mot andra i din ålder. Anmälan sker på plats.
* Present till alla barn.
* Hästens anatomi - Lär dig vad hästens olika delar heter.

Åk häst och vagn!

Skånes Russavelsförening

finns på plats vid sälarna kl. 11 - 16.

Där kan man ta en tur med häst och vagn runt fågeldammen för 20,- per person.

Försäljning av hästprylar!

Horze - i Lomma - Vi har allt till dig och din häst.
Nedanför entrén kl. 11 - 16.

Länk Skånes Djurpark

Inga kommentarer: