Summa sidvisningar

fredag 13 januari 2012

Praktik i stallet med 8 elever

Igår gick vi igenom stretching i teorin samt diskutera kring bett och sadlar. Vi diskuterade nosremmar och inspänningstyglar om hur de påverkar hästen..


Som känt så är vi emot att spänna ner hästen och snörpa ihop munnen. Gapar en häst eller håller på och grejar med bettet så måste man gå till grunden och inte sätta på en nosrem det första man gör. vill den gå med huvudet högt så det första man gör är INTE att sätta på inspänningstyglar utan man tar reda på varför och sedan jobbar man hästen utefter det och det är så sällan man behöver inspänning då!
En häst gapar eller grejar eller biter fast i bettet av olika anledningar och det är de vi måste undersöka varför?!


Efter fikan så gick vi ut i stallet och vi har ju då väldigt högt i taket i stallet och vinden ven och tog i ordentligt uppe i nocken.. Det kändes inte kul med den hemska stormvinden och det smattrande regnet.. Brrr Hästarna tyckte inte om vinden då den tog i emellan åt.

Men efter ett tag fick vi upp värmen då vi palperade, masserade och tittade på muskler på Duo och Hassel.. Chester fick stå och titta på då han är lite känslig om det är många som ska greja med honom;) Men han fick sin uppmärksamhet ändå den lilla charmören;)
Praktik hästens muskler samt massage







Det var så härligt när man hörde runt om ibland eleverna hur taggade de var att komma hem och börja massera sina hästar:) Så nu skall eleverna hem och praktisera med massage och lära in muskler tills vi ses nästa gång.. Lycka till nu.

1 kommentar:

malincollin sa...

Intressant och trevlig blogg. KRAM
Läs gärna min blogg: http://malincblogg.blogspot.com