Summa sidvisningar

torsdag 1 april 2010

Uppdatering av veckan som gått

Vi har jobbat med Pila dagligen med att gå sidan om henne och låtsas snubbla, hålla henne om halsen och ibland ryggen när vi går ut med henne.

Vi jobbar mycket på avslappning, Pila har svårt att släppa kontrollen till oss. Det börjar bli bättre nu men det är lång väg kvar.







Pila har förökt gå till attack fyra gånger och i förrgår gick vi emot henne samtidigt som hon reser sig och skall "puckla" med framhovarna. Då blev hon litet paff och gjorde ett försök till och samma sak vifta ordentligt med repet mot henne och några snabba steg mot henne. Pila blev efter det rädd, troligtvis av att hon skulle få stryk. Istället bad vi henne att lugna sig och komma ner på jorden.
Pila blev lugn och harmonisk om så för en kort stund och var väldigt nöjd i ögonen:)

Denna situation är livsfarlig för människan eftersom vi vet att hon lyckats med sin attack..

Idag jobbade vi henne och hon var lugn och sansad ingen attack och gjorde sina övningar som just nu är att gå runt i en cirkel runt oss utan att bli arg/rädd.
Hon skall också stå stilla hos oss utan att skrapa med hoven och bitas och bli nervös, vilket börjar gå riktigt bra nu :)







---------------------------------------------------------------------------------

Sabina som varit hos oss i ett år nu var här i måndags och tisdags med sin Tim och hjälpte oss med att ta ut vinterbäddarna.

Sabina har nu följt Duo med sitt projekt arbete med massage och inlärning samt träning med Duo.
Han har fått mycket massage av Sabina och av oss samt elever i halvår nu.

Sabina har masserade honom i måndags med Effleurage och i tisdags med Effleurage, Kompression och friktion..

Sabina red också Duo som haft en lång vintervila med lite markövningar, barbacka ridning och tömkörning..
Vi tog det försiktigt och Duo slappnade av och det gick jättebra..

Vi sammanställde lite om Duos muskulatur under tiden som gått med massage mm och han har blivit mycket mer lösgjord och har mycket lättare för att böja sig. Vilket han hade svårt för innan speciellt i höger varv. Han trampar in bakbenen betydligt bättre än förut, han hade ordentligt problem i höger bakben att sätta in under sig vilket har blivit nästan helt bra:)
Detta har vi övat mycket från marken med höftkontroll samt att han jobbat över bommar. Nu skall han sättas igång ordentligt i ridningen med lugnt tempo så han får bra rygg och bukmuskulatur.







Inga kommentarer: