Summa sidvisningar

fredag 17 augusti 2018

Geting och allergi

Rikard blev stucken av en geting i sitt lillfinger häromdagen.

Fingret svullnade upp som sören men det kan det ju göra? Jo, men visst..

Sedan åkte killarna till Vallåkra för att kolla på bilar mm och blev borta hela dagen När de kommer hem är hela handen uppsvullen och även upp emot handleden. Precis som om man blåst upp en plasthandske, jisses som det såg ut.


Detta var bara början, ja du milde tid!


För att göra en lång historia kort så slutade det med två ggr på akuten, en helt svullen arm som skiftade i vitt, rött och blått. 😨

Rikard och jag körde in på natten vid ett tiden och var hemma igen 4.15 så det var inte jätte lång tid men allt runt omkring gör ju så man var spänd och på sin vakt. Rädd att det skulle sätta sig på andningen eller bli blodförgiftning vilket det också kunde vara. På morgonen när vi vakna efter sisådär två och en halvtimme så var det ännu värre trots mediciner. Syrran ringde då vi hade skickat bilder på Rikards hand och var orolig. De propsade på att de skulle komma och att Jörgen skulle köra Rikard in igen. Finaste vänner i vått och torrt, riktiga änglar 😇❤❤

Jörgen och Rasmus körde Rikard i ilfart till Eslöv där de sedan fick ta sig vidare in till Lund. Vi andra var kvar hemma och ordnade med hästarna och väntade och väntade.. Mamma ringde och var så orolig för Rikard och klarade inte av att sitta hemma och vänta på besked så hon kom i ilfart också.. Ja, nu i efterhand kan man le åt kalabaliken denna lilla geting ställde till med.

Rikard fick penicillin i dropp och antihistamin och sedan ritade upp på armen efter blånaden för att se om den gick nedåt..

Michel ville åka in till pappa men de vill ju att endast en anhörig är med så vi fick lugnt stanna kvar hemma. Jag klarade inte av att vara stilla så det blev storstädning i köket och så satte jag in en stek i ugnen med grönsaker och fixade en god sås till det. Tänkte att alla måste vara vrålhungriga när klockan drog sig mot 17.00..

När klockan närmade sig 17.00 ringde Rikard och penicillinen började sakta att verka, åh vad det samtalet var underbart!

Mamma åkte hem med en låda mat när samtalet kom och vi andra samlade oss runt middagsbordet och andades ut och pratade och skrattade och lugnet började saaakta men säkert lägga sig på Ljungstorpsgård igen.

Det var så tråkigt också för vi skulle till våra fina vänner i Malmö på kalas för Tiger. Vi hade sett så fram emot detta. Men vi får komma in till dem en annan dag och fira ❤

På natten kom ett anfall med klåda och vi höll andan men efter någon timme la det sig igen, puh.

En massa medikamenter och diagnosen blev kraftig allergisk reaktion och en infektion, möjlig blodförgiftning, fy bubblan.




Men nu går det på rätt håll och det är så skönt.. Min fina älskade Rikard ❤

Inga kommentarer: