Summa sidvisningar

måndag 18 oktober 2010

Härlig höst..


Vilken härlig början på hösten..

Soliga klara dagar, helt underbart:)

Vi har varit ute i skogen några gånger nu med Chester och Duo.. De har fått lyfta på benen ordentligt då de hugget ned en hel del träd därinne. De ligger lite huller om buller så det är cavalletti träning på hög nivå;)

Duo har fått en rejäl framåtbjudning i skritten och trampar på rejält med "bak kärran".. Rätt tillpassad sadel, massage och markträning har gjort underverk både för Duo och Rikard..

Rikard och Duo provar sadeln.. för första gången


Chester älskar att trava på längs med grusvägarna.. Spetsade öron och alltid lika pigg och glad;)Jag rider honom med sidepull nu men tänker börja skifta i mellan åt med rakt bett som är böjt på ett ergonomiskt sätt som passar hästens mun bra. Jag skall införskaffa ett tredelat ergonomiskt bett som jag också skall skifta med.
Vi jobbar en del sidförande träning och minska och ökar på tempot på raka spår..


Båda hästarna lyssnar så bra på hjälperna och all markträning och uppsutten träning innan och början av sommaren sitter i. Vi har ju tränat sporadiskt i sommar pga diverse tråkigheter men nu är vi så smått på G igen.. Hur kul som helst:)

Rikard tränar Duo i roll back och sidförande träning samt halvhalter på grusvägarna.
Nu skall vi börja att köra in Duo då vi tror att han skulle tycka om det. Vi får ta det lugnt och se vad som blir bra.

Träning uppe i ridhuset blir det också inom det närmaste.. men vi vill rida så mycket rakt fram som möjligt innan vi far upp dit.. så hästarna får jobba liksidigt och miljötränas ute i skobygden ;)

Off tropic)Vi är personligen emot tvådelade bett då vi tycker de blir som en nötknäckare i hästens mun och trycker på lanerna.

-------------------------------------------------------------

Hästmassör utbildningen för 2011 innebär en del ändringar.

Kursstart 27 maj Med början av grupp 7 utökar vi träff 1och 3 med tre dagar istället för 2.
Kostnaden för utbildningen höjs från 16496:- - 17 495:-.
Då vi ingått i ett medlemskap av KMR samt utökat utbildningen med två dagar.


1. Första träff sker 28-30 maj 2011 tid 10.00-16.00 30 maj 10.00-ca 14.00
Vi går igenom massage grepp. Vi går igenom ytliga muskler, skriva journal. Rörelsestörningar och avslappning för häst samt psykologi, basic träningsprogram och förebyggande vård/träning och stretching, muskelproblem, hovens funktion och lymfan-

2. Andra träffen sker 15-16 november 2011, tid 10.00-16.00
Vi går igenom djup muskulatur, sadeltillpassning, stor del läggs på hästpsykologi och stresspunktterapi samt träningsprogram & träningsfysiologi

3.Sista träffen sker, med slutprov 29-31 maj 2012, 10.00-15.00
Vi går igenom journaler och diskuterar våra erfarenheter under årets gång. Upprepar önskemål av punkter ifrån året som gått. Slutprov

Inga kommentarer: