Summa sidvisningar

måndag 11 oktober 2010

Vill inte din vän möta dig i hagen?

Inlägget nedan handlar om hästar som inte vill komma fram i hagen.
Hur du kan göra för att omvända något negativt till något positivt.

Häst som inte vill komma fram till dig i hagen:

När ni skall mötas i hagen så tänk på din kroppshållning. Sänk dina axlar och var totalt avslappnad. Titta inte rakt på hästen om den är misstänksam utan gå och titta lite nonchalant runt omkring.


Gå och plocka lite i hagen som om du är intresserad av att hitta något att äta och framförallt behåll ditt lugn och ha ett gott tålamod..

lägg några dagar till att kommunicera med din häst i hagen.När din häst vänder och tittar på dig så ta något steg tillbaka = att ge eftergift. När h*n kommer fram så smek, klappa inte då en del hästar kan tycka det är obehagligt med en "klatchande" hand. Gå ut i hagen ofta och bara umgås med din häst, klia och smek och ha lite trevliga stunder.

Utveckla och gör träningen rolig, träna olika saker som din häst tycker är givande som gör att den VILL vara med dig och inte bara tycker att allt är jobbigt.

Var ärlig mot din häst och locka inte med godis.. Göm inte grimma och grimskaft för att plötsligt ta fram dem när hästen kommer fram. Ha sakerna synliga så din häst litar på dig.

Ärlighet varar längst

Inga kommentarer: