Summa sidvisningar

fredag 17 oktober 2008

Hästar som är i träning och några av de hästar som tränats av oss:

Sunshine XX:

Ett fullblodssto på 6 år som föddes enögd, vi skall få henne att bli trygg med sig själv och rida in henne. Ledarskap från marken, så hon lyssnar bättre på sin vänstra sida. hon är säker på sin högra sida, och där släpper hon inte ledarskapet, så lätt den lilla damen. en mycket intressant och rolig häst att jobba med.

Idag 17 september, åkte "sunny" hem till matte och husse..

Vi har kommit så långt efter 6 veckor att hon lyssnar på båda sidor i markarbetet och hon rids både i corall och ut på grusvägen.

Vi har ridit henne i side-pull, vilket hon lyssnar helt otroligt fint med och hon tycker det är lajbans att dra på lite på grusvägen..

Vi saknar dig redan, lilla pussgurka...

Chiefen xx:

En mycket känslig och fin fullblodsvalack, med svår klaustrofobi.
En häst som kommit våra hjärtan nära, i hela familjen. Vi har jobbat med Chiefen i 8 veckor, med pressening, sadel och trängsel övningar, tömkörning mm. Chiefen har tyckt vi har ställt honom i svåra situationer, men han har alltid gått ur övningarna med ett gott självförtroende. (Vi ställer aldrig hästen, inför något den inte klarar av). Nu är Chiefen hemma hos Matte och husse och vilar och ska skapa en bra relation tillsammans, vilket de redan börjat och få..
Sen återkommer vår lilla prins, för fortsatt träning hos oss.

Vierina


Ett sött, stort ädelt halvblodssto, som vi red in, och tampades lite om ledarskapet med. Vierina var mycket trygg med oss tvåbenta, och inridningen gick på 6 veckor, men sen fick Vierina åka hem och vila pga att hon började och växa, så då måste hon ta det lugnt.

Amir ox

En arabvalack, vi red in. Han var otroligt lyhörd och lätt att ha och göra med.
Det tog ett tag med uppsittningen, den tyckte han var lite obehaglig.
Sen när han smält det gick det som en dans.
Efter 8 veckor red vi mycket i vår stora hage, över cavalletti, mm.

C
harlie
Charlie är en skäck, halvblodsvalack som var hos oss för ett år sedan, en häst som kom att stå Rikard varmt om hjärtat. Charlie är vacker som en dröm.

Han var mycket stark i sitt ledarskap, och kunde gärna slåss för det i olika sammanhang.
Fick han inte som han ville, så var det upp på bakbenen som gällde.

Problemet var just att han tog till detta när han ville komma undan, både på mark och uppsuttet. Så det blev mycket respekt övningar samt förtroende övningar, och efter 6 veckor funkade allt bra från marken, vi förstod varandra och vi red honom i skritt och trav, och vi var mycket nöjda med resultatet.

Binegar ox

Binegar, kom till oss förra våren -07, en mycket känslig, nervös och rädd häst. Ifrån höger sida, var han så otroligt rädd.

Vi började jobba med avslappningsövningar och ledarskap i tre veckor. Sadelvänjning som han tyckte var jätte äckligt, "den tigern ska inte bli kvar på min rygg". Efter 6 veckor kunde vi trava, och skritta honom. Han fick, alltid stå och slappna av en stund innan det krävdes arbete av honom.



Inga kommentarer: